14 Ocak 2014 Salı

Elektronik sigara ile rahat edin

Elektronik Sigara ile Nefes Alın

            Elektronik sigara kullanıcılarında normal sigara tüketenler gibi nefes darlığı görülmez. Nefes darlığı görülme sebeplerinin başında bronşların tıkanması ya da hava kanallarının kapanması görülmektedir. Bunun da bilinen iki temel nedeni bulunmaktadır. Bunlardan birincisi sigaradan kaynaklanan dumanın bu noktalara sirayet etmesidir. İkincisi ise soğuk algınlığı ya da başka nedenlerden oluşan enfeksiyonlardır. Bu iki sebepten ilki ile ilgilenmek zorundayız çünkü bu sebep kronikleşen ve kansere varan sorunların habercisidir. Bu soruna bulunabilecek en iyi çözüm yöntemi ise sigarayı bırakmaktır. Kuşkusuz bu öyle kolayca yapılabilecek bir çözüm yöntemi değildir.
            Sigarayı bırakmanın başta gelen yollarından birisi elektronik sigara kullanımıdır. Sigara tekelleri menşeili iddialara bakılırsa elektronik sigaranın sigarayı bırakmaya hiçbir etkisi bulunmamaktadır. Farzı muhal olarak bu iddiaları düşünrsek bile bu cihazın nefes darlığına sebep olan duman barındırmaması gerçeğiyle karşı karşıya kalırız. Şu halde sigara bağımlıları bir ömür elektronik sigara tüketse bile herhangi bir biçimde dumandan kaynaklanan nefes darlığı sorunları ile karşı karşıya kalmayacaklardır. Bu durum da bu ürünün tercih edilmesi için en başta gelen sebeğler arasında sayılmalıdır.

            Elektronik sigara kullanıcılarının tad alma duygusunda herhangi bir eksilme olmaz. Çünkü tad almayı engelleyici duman ve is yoğunluğu ağızda yaşanmayack bu da başta tad alma ve koku alma gibi temel duyuların daha güçlü çalışmasına neden olacaktır. Şu halde dumandan arınmış bir kaliteli yaşam için  elektronik sigara tüketmenin faydası saymakla bitmeyecektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder