10 Ocak 2014 Cuma

Elektronik Sigara Hakkında Bilgi

 Elektronik Sigara
Bugün pek çok sigara bağımlısı durumundan şikayetçi. Çünkü sigaranın sağlıklarını dolayısı ile hayatlarını tehdit ettiklerinin farkındalar. Sorun sadece bu da değil. Sigaranın yarattığı en büyük sıkıntı sağlık sorunları olsa da sigara kullanıcılarının en büyük şikayetleri bundan kaynaklanmıyor.
Sigara kullanan insanların çoğu bugün yaşam kalitesinin düşük olmasından şikayet ediyor. Sağlıksız bir yaşam tarzı hayat kalitesini doğrudan etkiliyor. Aynı zamanda giderek pahalı olan sigara fiyatları artık baş edilmeyecek kadar artıyor.
Elektronik sigara tüm bu durumlardan rahatsız olanların kurtarıcısı gibi görünüyor. Çünkü; sigara kullanmayan pek çok insan bunun sadece iradeyle ilgili olduğunu söylese de bağımlılıktan kurtulmak o kadar kolay değil. Bu nedenle sigara içen pek çok insan alternatif bir şey aramaya koyuluyor.
Ancak elektronik sigara kullanmayı düşünen pek çok insan bunun işe yarayıp yaramayacağı konusunda endişeli. Bu konuda riske girip elektronik sigara kullanmayı seçenler ise oldukça memnun olduklarını dile getiriyor. Çünkü; elektronik sigara, bağımlısı olunan nikotin ihtiyacını karşılıyor. Ancak bu ürünü nikotin bantları gibi düşünmek oldukça yanlış. Nikotin bantlarını deneyen insanlar bilirler; bant nikotin ihtiyacınızı giderse de, dudak tiryakiliğini engellemiyor. Bu da kişinin durmadan yemek yeme ihtiyacı duymasına sebep oluyor. Ve sigarayı bıraktığınız anda kilo almaya başlıyorsunuz. Elektronik sigaranın kullanımı ise sigarayla aynı. Bu nedenle dudak tiryakileri de rahatça kullanabiliyor. Yani tatmin ediciliği de sigarayla aynı düzeyde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder